top of page
a-fuse-box (2).png

Zijn er tekenen dat mijn groepenkast aan vervanging toe is?

Energieslurper

Als u ervoor kiest om een laadpaal voor uw auto te installeren, extra stopcontacten toe te voegen of andere apparaten met een hoog energieverbruik te gebruiken, kan dit van invloed zijn op de belasting van uw groepenkast. In dat geval is het verstandig om uw groepenkast hierop voor te bereiden.

Door te zorgen dat uw groepenkast voldoende capaciteit heeft om al deze apparaten te ondersteunen, voorkomt u overbelasting en mogelijke stroomuitval.

Gasvrije kookervaring

Als u besluit om van het gas af te gaan en over te stappen op inductie-, keramisch- of elektrisch koken, is het doorgaans noodzakelijk om aanpassingen te doen binnen uw groepenkast. Dit is van essentieel belang om overbelasting te voorkomen en ervoor te zorgen dat uw elektrische installatie veilig en efficiënt werkt.

Power-up

Het kan nooit kwaad om een verouderde kast te vervangen. Het upgraden zorgt voor veiligheid, een geschikte scheiding van stromen en voldoet aan wettelijke voorschriften. Een goed ontworpen groepenkast optimaliseert de opbrengst van zonnepanelen en biedt flexibiliteit voor toekomstige uitbreidingen.

Zonnepanelen

Zonnepanelen kunnen een extra belasting vormen voor uw groepenkast, waardoor in veel gevallen een verzwaring noodzakelijk is. Tijdens de technische schouw zullen wij beoordelen of het vermogen van de zonnepanelen overeenkomt met de capaciteit van de groepenkast en of het verstandig is om deze te upgraden. We zorgen ervoor dat de groepenkast klaar is voor de installatie van de zonnepanelen, zodat we tijdens de montage alleen nog maar hoeven aan te sluiten op de groepenkast.

bottom of page