top of page

5 Fabels over zonnepanelen

Zonnepanelen komen pas net om de hoek kijken. Dit zorgt voor een hoop verschillende fabels en "meningen" die het lastig maken om te bepalen of het de investering waard is.

We hebben hier 5 fabels die we de wereld uit willen helpen. 


 

Fabel 1: zonnepanelen zijn lelijk!

Iedereen heeft een andere smaak. Het is ook zo dat het uiterlijk van een pand ook meetelt en dus invloed heeft of het mooi is of niet. Daarnaast kan je tegenwoordig kleuren kiezen integendeel tot een paar jaar geleden. Toen was er heel weinig variatie en moest je het vaak doen met blauwe panelen.


Fabel 2: Onderhoud

Veel groot elektra hebben vaak best veel onderhoud nodig. Dat is iets waar weinig mensen zin in hebben als het gaat om elektra op uw dak. Wie heeft er nu zin om het dak op te moeten met alle gevaren van dien. Dit is de pracht van zonnepanelen. Het zijn één van de weinig grote elektra producten die vrijwel geen onderhoud nodig hebben. Ze werken door alle omstandigheden door en hebben een enorm lange levensverwachting. Een gemiddeld zonnepaneel gaan 20 tot 25 jaar lang mee. Dit is geweldig nieuws want dat betekent zorgeloos opwekken en geen omkijken naar de elektra op uw dak.


Fabel 3: Opwekken is duurder dan kopen

De opbrengst van zonnepanelen zijn in de afgelopen jaren enorm verbeterd. De efficiëntie van de panelen wordt met de dag beter en dat heeft als resultaat dat u meer opbrengsten heeft. Ook zijn de prijzen van de zonnepanelen keihard gedaald. Dit is mooi voor de consument gezien het investeringsbedrag een stuk realistischer wordt.


Het is dus een goede investering wanneer u kijkt naar de kosten van opwekking.


Fabel 4: Niet zo goed voor het milieu

Er gaan geruchten rond dat zonnepanelen helemaal niet zo goed zijn als dat ze lijken. Dit wordt voornamelijk gericht op de manier hoe panelen gemaakt worden. De claim is dat er gevaarlijk of giftige stoffen in de panelen zitten. Vaak heeft men het dan over Cadmium. Het klopt dat deze stof heel slecht is voor het milieu en mens. Het kan voor allemaal narigheid zorgen zoals nierziektes en botontkalking. Laat u niet bang maken door deze onzin want de zonnepanelen die in Nederland verkocht worden zijn van hoge standaard. In deze panelen zijn nog nooit sporen gevonden van Cadmium. De panelen die wij verkopen zijn monokristallijn of polykristallijn geproduceerd en bevatten als hoofdbestanddeel silicium, oftewel zand.


Dit is dus niet schadelijk voor mens en natuur.


Fabel 5: Zonnepanelen zijn heel duur

Zonnepanelen zijn niet super goedkoop. Het blijft groot elektra en heeft dan ook veel technologische ontwikkeling onder de kap liggen. Het is soms een flinke investering maar het woord zegt het zelf al, investering. Zonnepanelen zijn een manier om kosten te besparen en u heeft dan ook binnen “no time” uw investeringsbedrag terugverdient. De meeste investeringen zijn tussen de 4 tot 8 jaar terugverdient, dit betekent dat uw meer dan 13 jaar winst maakt op de zonnepanelen. Misschien zelfs nog langer. Ook is het zo dat zonnepanelen steeds goedkoper worden. Sinds 2008 zijn de prijzen 80% gedaald en helpt de overheid met een BTW teruggave. Vanaf 2023 betaald u helemaal geen BTW meer over de zonnepanelen.


Interesse in zonnepanelen? Vraag een gratis adviesgesprek aan via de knop hieronder!bottom of page