top of page

Hoe sluiten wij zonnepanelen aan?


Zoals ieder persoon is ieder huis uniek. Wij werken in verschillende stappen om te zorgen dat alles kan en past. Wij hebben verschillende specialisten in dienst die er voor zorgen dat alle aspecten van het legplan passen en werken.Intake

Wij beginnen het proces met een gezellig gesprek. In dit gesprek gaan wij het hebben over wat uw wensen zijn, hoeveel u wilt behalen en wat er allemaal mogelijk is. De adviseur gaat vervolgens ook nog zijn advies geven over de producten die wij bieden om te kijken of dit aansluit op uw onwetende wensen. Samen met de adviseur loopt u een rondje door het huis om te kijken waar alle apparatuur komt te liggen. Ook nemen wij een kijkje in uw meterkast zodat onze elektricien een prijsopgave kan doen indien het nodig is. Soms is de meterkast nog niet zonnepaneel-ready en dan is het wel fijn als u niet voor onvoorziene kosten komt te staan. Wanneer de adviseur voldoende informatie denkt te hebben en al uw vragen beantwoord zijn kan de adviseur voor u aan de slag.


Legplan & offerte

Met de informatie uit het gesprek en de eventuele foto’s kunnen wij een gedetailleerd legplan maken. We gebruiken high-tech software die onder andere ontworpen is door de Technische Universiteit Delft om op die manier een perfect legplan te maken. In de meeste gevallen maakt de adviseur meerdere offertes op met verschillende merken en omvormers. Op deze manier heeft u wat meer variatie en hebben wij ook nog wat speelruimte voor eventuele aanpassingen. Wanneer alles naar wens is en de offerte geaccordeerd wordt gaan wij naar de volgende stap.


Technische schouw

Twee keer meten één keer leggen. Om 100% zeker te zijn van onze zaak laten wij een technische specialist langskomen. De specialist gaat met het legplan alle zaken langs die van toepassing zijn zoals: afstand tussen de panelen en omvormer, obstakels op daken en tuinen, kabels leggen. Wanneer het rapport is opgemaakt en alles klopt kunnen wij beginnen met het inplannen van de installatie.


Installatie

Op de dag van installatie komt één van onze drie teams langs om uw panelen te installeren. Met een bus vol materialen komen wij langs en kunnen wij in één dagdeel uw huis verduurzamen. Om volledige efficiëntie te bieden werkt een deel van het team gelijk op het dak. Die begint met de montage van het onderstel en panelen. Het andere deel van het team begint in de meterkast met de nodige werkzaamheden. Op deze manier werken ze naar elkaar toe en is de efficiëntie op zijn hoogst. Wanneer de installatie klaar is wordt er nog even een laatste check gedaan. Klopt alles, werkt het allemaal en is de apparatuur met elkaar verbonden. Vlak voordat wij u een fijne dag wensen ruimen wij natuurlijk alles op en laten wij het achter zoals we het hebben gevonden.


Na de installatie

Wanneer alles draaiende is nemen we nog een keer contact met u op om te polsen hoe uw ervaring was. De adviseur loopt u dan ook nog even door het proces van de app heen en ondersteunt waar nodig is met eventuele vragen over de BTW aangifte. Op de achtergrond melden wij u aan bij uw energieleverancier en monitoren wij de zonnepanelen op afstand.Lees verder: 5 Fabels over zonnepanelen

bottom of page