top of page

Wat leveren zonnepanelen nu echt op?

Zoals begrijpelijk, wilt iedereen precies weten wat de zonnepanelen opbrengen.

Wat kunt u verwachten en hoeveel kunt u besparen. Dit zijn vragen die wij heel vaak krijgen van onze klanten.


Dit verschilt per locatie, hoeveelheid zonnepanelen, merk zonnepanelen en hoe de zonligging is ten opzichte van uw dak.

Wel kunnen wij een verwachte opbrengst calculeren door middel van een simpele som.Hoe calculeer ik mijn geschatte opbrengst?

We nemen als maatstaf 10 panelen, dit is het gemiddelde wat afgenomen wordt. De meeste panelen die wij bieden zijn tussen de 370 en 400 Wattpiek.

370x0,90= verwachte opbrengst per dag per paneel. 0,90 is het gemiddelde in Nederland met betrekking tot maximaal vermogen.

Wanneer je (370x0,90=x10)/365=9 kWh.Real time uw opbrengsten inzien

De pracht van onze zonnepanelen in combinatie met onze micro omvormers is dat uw per paneel in de gaten kunt houden wat de opbrengst is. Naast de besparing op uw investering door het halveren van micro omvormers (1 micro omvormer per 2 panelen) kunt u nog steeds per zonnepaneel in detail zien wat deze opbrengt.

Ook kunt u per week, kwartaal en jaarlijks de opbrengsten overzichtelijk zien.Hoe snel heb ik mijn investering terugverdient?

Ook dit verschilt dit per dak, merk zonnepanelen en omvormers. De meeste klanten zitten tussen de 4 en 8 jaar afhankelijk van de hoeveelheid panelen. In de offerte ziet u precies wat uw terugverdientijd gaat zijn.


bottom of page